(021) 22 01 45 32 - (0938) 692 1414
تهران، خیابان ولیعصر، ایستگاه خبرنگاران، برج جم، طبقه اول، واحد۴

آیا خالکوبی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؟

رابطه بین خالکوبی و سرطان

یکی از سوالاتی که برای بسیاری از مراجعین مطرح می شود، در باره ارتباط بین خالکوبی و احتمال ایجاد سرطان می باشد. اینکه آیا خالکوبی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؟

مطالعات جدید نشان می دهد که رنگدانه های موجود در جوهر خالکوبی می توانند از طریق پوست به غدد لنفاوی منتقل می شوند و منجر به متورم شدن آنها شود. اگرچه تأثیرات طولانی مدت این رنگ ها هنوز به طور گسترده و دقیق مورد مطالعه قرار نگرفته و هنوز ناشناخته است، اما این یافته ها باعث ایجاد موج گسترده ای از اخبار در رسانه ها شده و به این موضوع اشاره دارد که ممکن است خالکوبی ها به عنوان یک عامل احتمالی بروز سرطان شود.

 

دکتر معصومه صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی با بهره مندی از به روز ترین امکانات و استفاده از مجهزترین تجهیزات پزشکی اقدام به درمان انواع بیماری هایی مانند سرطان و بیماری های خونی می کنند. شما عزیزان می توانید برای مشاوره و تعیین وقت قبلی از دکتر صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی، با شماره 02122014532 ، 09386921414 ، 09388907079 و پیج اینستاگرام ایشان ارتباط برقرار کنید.

در واقع هیچ نظارتی بر تهیه و نوع این مواد رنگی که برای خالکوبی استفاده می شود در تمام جهان وجود ندارد زیرا با مطالعه مقالات مختلف متوجه خواهیم شد که تقریبا همه افراد با شک به این موضوع نگاه می کنند.

در این نوشتار قصد داریم به سوالاتی دیگری نیز پاسخ دهیم:

آیا رنگدانه های جوهرهای خالکوبی از پوست به غدد لنفاوی منتقل می شوند؟

آیا افراد دارای خال کوبی دارای فلزات سمی بالقوه بیشتری در پوست و غدد لنفاوی خود هستند؟

آیا این ذرات روی بافت اطراف خالکوبی تأثیر می گذارند؟

آیا خالکوبی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؟

جوهر یا رنگ های مورد استفاده در خالکوبی از چه موادی تهیه شده است؟

جوهرهایی که برای خالکوبی استفاده می شود در واقع جوهرهایی هستند که حاوی مواد سمی و خطرناک حاوی طیف گسترده ای از مواد شیمیایی و فلزات سنگین هستند که برخی از آنها می توانند سمی باشند. برخی عناصر شامل تیتانیوم، آلومینیوم، نیکل و کروم به همراه سایر فلزات هستند. برخی از این فلزات به همراه مواد نگهدارنده و آلاینده های موجود در جوهر های تاتو، سمی هستند و به طور بالقوه می توانند باعث سرطان شوند. در برخی از این مواد کربن و در برخی موارد آرسنیک اکسید و امثال اینها هستند، که همه ای مواد برای بدن می تواند سمی و مضر باشند. بنابراین انتخاب جوهر مناسب یکی از مواردی است که باید به آن توجه ویژه ای داشت.

تاثیر خالکوبی بر روی پوست

جوهرهایی که در خالکوبی مورد قرار استفاده قرار می گیرد می تواند در محل تزریق واکنش های آلرژیک به وجود آورد و خود را به شکل التهاب و قرمزی پوست زخم های پوستی و بیماری های پوستی دردناکی را ممکن است به وجود آورد. هیچ شواهدی مبنی بر اینکه خالکوبی می تواند موجب بروز سرطان پوست شود وجود ندارد اما با این حال بسته به ژنتیک هر فرد ممکن است موجب بروز برخی سرطان ها شود.

تاثیر جوهر های خالکوبی بر غدد لنفاوی

غدد لنفاوی یکی از اعضای بسیار مهم در سیستم ایمنی بدن می باشد که با هر نوع پاتوژن وارد شده در بدن به طور مداوم در حال مبارزه است. پزشکان خاطرنشان کرده اند که این مواد رنگی تزریق شده به زیر پوست حین خالکوبی، قابلیت نفوذ به داخل پوست وارد خون و سیستم لنفاوی شوند و در بین غدد لنفاوی گسترش پیدا کنند که در نهایت موجب التهاب غدد لنفاوی و یا عضوی که در آن منطقه تجمع پیدا کرده شود و در نهایت ممکن است باعث بروز بیماری هایی مانند سرطان شود.

آیا خالکوبی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؟

اما توجه به این نکته مهم است که در حال حاضر هیچ مدرک محکی برای اثبات این مساله که جوهرهای تتو به طور مستقیم با افزایش خطر ابتلا به سرطان در ارتباط هستند، وجود ندارد.

کلام آخر

مطالعات بسیاری در این مورد رابطه بین خالکوبی و سرطان انجام شده اما هیچ اطلاع دقیق و سندیتی وجود ندارد که مشخص کند خالکوبی به چه میزان می تواند موجب بروز سرطان شود یا چند سال بعد از خالکوبی ممکن است فرد به سرطان مبتلا شود و یا اینکه کدام یک از این مواد یا جوهرهای رنگی می توانند باعث بروز سرطان شوند، اما مساله ای که وجود دارد این است که برخی از مراکز قصد داشتند این آزمایش را بر روی حیوانات انجام دهند اما جلوی آنها گرفته شد به دلیل اینکه بیان کردند افرادی که خالکوبی می کنند انتخاب خودشان است ولی حیوانات را شما باید انتخاب کنید و اجازه تزریق این داروی سمی را حتی به حیوانات نداند.

در هر حال توصیه می شود قبل از هر اقدامی بیشتر در مورد خالکوبی فکر کنید و حقیق کنید سپس برای انجام این کار تصمیم بگیرید.​

 

راه های ارتباطی با دکتر معصومه صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی:

  • تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ملت، ایستگاه خبرنگاران، برج جم، طبقه اول، واحد۴
  • (021) 22014532 – 22013068
  • (0938) 6921414 – (0938) 8907079
  • info@drsaberian.com
  • صفحه اینستاگرام
بهترین فوق تخصص آنکولوژی در تهران

متخصص داخلی، فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی
عضو انجمن انکولوژی ایران و اروپا
عضوانجمن خون و سرطان ايران
فوق تخصص بیماری های خون و سرطان بزرگسالان

پاسخ

Call Now Button