(021) 22 01 45 32 - (0938) 692 1414
تهران، خیابان ولیعصر، ایستگاه خبرنگاران، برج جم، طبقه اول، واحد۴

حفظ باروری در طول درمان سرطان

 حفظ باروری در طول درمان سرطان یک مسئله بسیار مهم و حیاتی برای بسیاری از مردم است. سرطان و درمان آن می تواند باروری را تهدید کند. این یکی از سؤالات پر تکراری است که از یک متخصص درمان سرطان پرسیده می شود. ما در این مقاله قصد داریم پیرامون موضوع حفظ باروری در طول درمان سرطان صحبت کنیم.  پس اگر این مشکل زندگی شما را نیز تحت تأثیر قرار داده است، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

نحوه تطبیق درمان های سرطان با حفظ باروری

عوامل افزایش خطر ناباروری در افراد مبتلا به سرطان

هنگامی که یک بزرگسال به سرطان مبتلا می شود، برخی از عوامل که احتمال بروز ناباروری را افزایش می دهند عبارتند از:

  • سن: احتمال ناباروری در زنان مبتلا به سرطان که در سنین بالاتر هستند بیشتر است.
  • نوع سرطان:  برخی از سرطان‌ها بر باروری تأثیر می‌گذارند، مانند لنفوم هوچکین یا سرطان پروستات در مردان.
  • درمان ها :  برخی از درمان ها با آسیب رساندن یا حذف اندام های تناسلی بر باروری تأثیر می گذارند. برای مثال، درمان سرطان دهانه رحم، رحم یا تخمدان که  معمولاً مستلزم برداشتن تخمدان‌ها، لوله‌های فالوپ و رحم زن است.

 تابش به لگن که برای درمان سرطان روده بزرگ یا رحم استفاده می شود می تواند به طور دائم به تخمدان ها آسیب برساند. برخی از شیمی‌درمانی‌های مورد نیاز برای درمان مؤثر سرطان‌های مختلف ممکن است به‌طور موقت یا دائمی باعث شود که زنان پریود نشوند. (آمنوره)

چه زمانی باید با پزشکم در ارتباط با حفظ باروری صحبت کنم ؟

 زمانی که پزشک تشخیص داد که شما سرطان دارید، ممکن است باروری در آینده برای شما مهم باشد. اگر این موضوع اکنون برای شما اهمیت دارد و یا ممکن است در آینده مهم باشد، پس باید با پزشک خود در ارتباط با موضوع حفظ باروری در طول درمان سرطان صحبت کنید.

پزشک می تواند به شما توضیح دهد که آیا این خطر برای شما وجود دارد که سرطان باعث ناباروری شود. از طرفی می تواند در مورد گزینه های درمانی که می تواند به حفظ باروری شما کمک می کند، به شما پیشنهاد دهد.

نحوه تطبیق درمان های سرطان با حفظ باروری

اگر چه این کار همیشه ممکن نیست، اما گاهی می توان از رویکردهای ویژه برای حفظ باروری در طول درمان سرطان استفاده کرد. البته این رویکردهای حفظ باروری در ارتباط با  برخی سرطان های کم خطر ایجاد شده است. این ممکن است مستلزم حرکت تخمدان ها به خارج از میدان تشعشع باشد. یا ممکن است به معنای انجام کمتر عمل جراحی باشد، مانند برداشتن تنها یک تخمدان، یا حفظ بخشی از دهانه رحم در زنان مبتلا به سرطان دهانه رحم یا بخشی از رحم در زنان مبتلا به سرطان رحم.

روش هایی برای حفظ باروری در طول درمان سرطان

روش هایی برای حفظ باروری در طول درمان سرطان

روش های حفظ باروری در مردان

برای مردان، بانک اسپرم بهترین گزینه قبل از درمان سرطان است. این می تواند در طول زمان پرهزینه باشد. همچنین، ابتلا به سرطان ممکن است بر تولید اسپرم در برخی از مردان تأثیر بگذارد.

روش های حفظ باروری در زنان

  • سرکوب فعالیت تخمدان ها با یک داروی هورمونی. برخی تحقیقات این رویکرد را با یائسگی زودرس و حفظ باروری مرتبط می دانند. در حالی که این استراتژی نسبتاً ساده است، اما اینکه آیا واقعاً کار می کند بحث برانگیز است. به نظر می‌رسد که این دارو تنها اثرات متوسطی بر حفظ باروری به ویژه در بیماران مبتلا به سرطان سینه دارد.
  • انجماد تخمک یا جنین قبل از درمان. این گزینه برای زنان مبتلا به انواع مختلفی از سرطان کار می کند. برای برداشت تخمک، یک زن به طور کلی تحت تحریک تخمدان با هورمون ها انجام می شود.

 سپس جراحی جزئی برای برداشتن تخمک های بالغ برای انجماد یا لقاح فوری قبل از انجماد انجام می شود. این روش دو تا شش هفته طول می کشد، که برای درمان برخی سرطان ها بسیار طولانی است. این گزینه می تواند گران باشد و اغلب تحت پوشش بیمه نیست. همچنین، برای زنان مبتلا به برخی سرطان‌ها، مانند سرطان پستان حساس به هورمون،ممکن است مناسب نباشد. ممکن است سطوح بالای هورمون برای تحریک تخمدان‌ها بر رشد سرطان تأثیر بگذارد.

  • انجماد کامل تخمدان ها یا برش هایی از بافت تخمدان. فقط مراکز تخصصی خاصی این گزینه آزمایشی را ارائه می دهند. قبل از درمان سرطان نیاز به جراحی دارد، اما زمانی برای تحریک تخمدان وجود ندارد. بنابراین ممکن است برای زنانی که نیاز به شروع سریع درمان دارند جذاب باشد. برخی از کارشناسان نگران استفاده از این روش برای زنان مبتلا به سرطان های تخمدان هستند.

یک متخصص باروری می تواند به شما کمک کند و در مورد گزینه ها، فرآیندها و خطرات موجود اطلاعات بدهد. حتماً در مورد ایمنی، زمان‌بندی، در دسترس بودن، میزان موفقیت و هزینه‌های همه استراتژی‌های بالقوه حفظ باروری سؤال کنید. از تیم مراقبت سرطان خود در مورد ایمنی و امکان بارداری بعد از سرطان بپرسید. این امر به ویژه برای زنان مبتلا به سرطان های پرخطر و سرطان های حساس به هورمون مانند سرطان سینه بسیار مهم است. خوشبختانه، جدیدترین داده ها نشان می دهد که بارداری به خودی خود نتایج سرطان سینه را بدتر نمی کند.

پاسخ

Call Now Button