(021) 22 01 45 32 - (0938) 692 1414
تهران، خیابان ولیعصر، ایستگاه خبرنگاران، برج جم، طبقه اول، واحد۴

در مورد سرطان مری بیشتر بدانیم!

سرطان مری در مری شما شروع می شود، لوله عضلانی طولانی که غذا را از گلو به معده شما منتقل می کند. بیشتر مردم تا زمانی که سرطان گسترش پیدا نکرده است، متوجه علائم نمی شوند. اگر زود تشخیص داده شود پزشکان ممکن است بتوانند سرطان را با جراحی و سایر درمان ها از بین ببرند.  وقتی نمی توانند سرطان را درمان کنند، بر افزایش طول عمر، کاهش علائم و حفظ کیفیت زندگی تمرکز می کنند.

یکی از لذت بخش ترین بخش های زندگی را می توان مربوط به خوردن و آشامیدن دانست. کاری که به صورت متداول در طول روز انجام می دهیم و شاید انقدر بارها و بارها تکرار می شود که ارزش این نعمت را فراموش می کنیم که شاید همه از آن بهره مند نباشند.

فقط کافیست لحظه ای را  تصور کنید که چیزی راه گلوی شما سد کرده و دیگر قادر به ادامه ی زندگی به صورت عادی نیستید. خوردن و آشامیدن جز سخت ترین کارها برایتان شده و توانایی انجام این کار ساده را ندارید.

درمان سرطان مری
دکتر معصومه صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی با بهره مندی از به روز ترین امکانات و استفاده از مجهزترین تجهیزات پزشکی اقدام به درمان انواع بیماری هایی مانند سرطان می کنند. شما عزیزان می توانید برای مشاوره و تعیین وقت قبلی از دکتر صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی، با شماره 02122014532 ، 09386921414 ، 09388907079 و پیج اینستاگرام ایشان ارتباط برقرار کنید.

 

چقدر زندگی برایتان دردناک و بغرنج می شود؟! تمام این مقدمات برای درک اهمیت این موضوع است، زیرا موضوع این مقاله مری و سرطان مری است، عضوی حیاتی که به صورت مستقیم درگیر خوردن و آشامیدن روزانه ماست.

سرطان مری چیست؟

سرطان مری دهمین سرطان شایع در جهان است. از بافت‌های مری شروع می‌شود، لوله عضلانی بلندی که غذا را از گلو به معده منتقل می‌کند. تومورهای ناشی از سرطان مری ممکن است تا زمانی که سرطان گسترش نیافته علائم قابل توجهی ایجاد نکند.

پزشکان شما سرطان مری را در مراحل اولیه با جراحی برای برداشتن تومورها یا کاهش علائم درمان می کنند. آنها ممکن است از درمان هایی مانند شیمی درمانی، پرتودرمانی و ایمونوتراپی برای درمان سرطان مری پیشرفته تر یا مراحل بعدی استفاده کنند.

هنگامی که آنها نمی توانند سرطان را درمان کنند، بر کمک به مردم برای زندگی طولانی تر، کاهش علائم و حفظ کیفیت زندگی تمرکز می کنند. محققان پزشکی در حال کار بر روی درمان هایی هستند که به افراد مبتلا به سرطان مری کمک می کند عمر طولانی تری داشته باشند.

 مری عضوی حیاتی برای ادامه ی زندگی

مواد غذایی یکی از اصلی ترین عوامل برای زنده ماندن سلول ها و رشد آنهاست. تمام مواد غذایی لازم برای بدن از طریق خوردن و آشامیدن به داخل بدن وارد می شود.  مری یا گلوگاه عضوی در قفسه سینه است که حدود 25 سانتی متر طول دارد. بخشی از مری متصل به دستگاه گوارش است که از طریق این عضو غذا از مری به معده می رسد.

ممکن است به وجود آمدن توده های سرطانی این روند طبیعی را با مشکل رو به رو کند که در ادامه به علائم این سرطان می پردازیم.

علائم سرطان مری

سرطان مری به طور معمول بسیار سریع رشد می کند. مری شما بسیار انعطاف پذیر است و با رشد تومور در اطراف آن منبسط می شود. به همین دلیل است که افراد اغلب تا زمانی که سرطان گسترش نیافته علائمی ندارند. متاسفانه سرطان مری در ابتدای درگیر کردن سلول ها به سرطان، علائم خاصی ندارد و بعد از پیشروی با علائمی همراه می شود که در زیر به انها اشاره می کنیم:

  • کاهش وزن
  • اختلال در هضم
  • سوزش معده و ترش کردن
  • مشکلات در بلع و یا قورت دادن آب دهان
  • استفراغ و تهوع
  • بازگشت غذا به مری
  • احساس درد در قفسه ی سینه
  • سرفه های مزمن
  • سکسکه های مداوم

علت سرطانی شدن یک عضو

شاید یکی از سوالاتی که در مورد سرطان، این بیماری خطرناک که ترس و اضطراب را به جان هر کسی می اندازد، پیش بیاید این باشد که چطور یک عضو، سرطانی می شود.

زمانی که یک سلول پیر می شود و یا از بین می رود، سلول های دیگر با انجام فرآیند تقسیم سلولی اقدام به تولید سلول های جدید و جایگزین می کنند. این دستور برای تقسیم سلولی از مرکز سلول ها صادر می شود. زمانی که دستور تقسیم سلولی به اشتباه و بدون احتیاج بدن صادر شود موجب به وجود آمدن سلول های جدید به صورت مداوم و غیر منظم می شود که در انتها یک توده ای از سلول های بی نظم و اضافه را خواهیم داشت که موجب به وجود آمدن اختلال در بدن و در نهایت سرطان می شوند.

سرطان مری خوش خیم

بافت های سرطانی به دو دسته ی خوش خیم و بد خیم تقسیم می شوند.  در مورد سرطان مری هم این موضوع صدق می کتد. یکی از ویژگی های سرطان مری خوش خیم این است آهسته تر رشد می کنند، اما ممکن است در نهایت رشد این توده ها موجب به وجود آمدن اختلال در فعالیت های بدن شود. این توده های خوش خیم غیر سرطانی در نهایت در آینده موجب به وجود آمدن توده های سرطانی مری می شوند.

یکی از از وژگی های توده های غیرسرطانی مری این است که بدون علامت هستند اما در برخی موارد به علت وجود مشکلاتی در بلع و یا بازگشت غذا به مری فرد می تواند با مراجعه به پزشک از وجود این توده های خوش خیم در گلو آگاه شود.

که انجام سی تی اسکن، ام آر آی یا اندوسکوپی تشخیص نهایی برای وجود این توده ها در مری است. تومورهای خوش خیم قابل برداشتن هستند و معمولا بعد از برداشتن، این تومورها دوباره عود نمی کنند. تومورهای خوش خیم سلول ها و اعضای دیگر را درگیر نمی کنند و در جای خود ثابت هستند. این تومور ها تهدیدی برای زندگی بیمار محسوب نمی شوند.

سن ابتلا به سرطان مری

درصد بالایی از افراد مبتلا به سرطان مری در سنین بالای 65 سال قرار دارند. اما این عارضه، افراد در گروه سنی مختلف را هم درگیر می کند.

تغذیه مبتلایان به سرطان مری

شاید شما و یا یکی از اطرافیانتان درگیر این بیماری شده باشد. تغذیه در طول درمان سرطان مری نقش حمایتی برای بیمار دارد تا بتواند مراحل درمان را به خوبی بگذراند. برای برطرف کردن نیازهای غذایی بدن و برای زنده ماندن و تغذیه سلول ها، در طول روز مقدار معینی از کالری باید به بدن فرد برسد.

شاید بیمار در طول شیمی درمانی دچار تهوع و یا کم اشتهایی باشد اما باید کالری لازم به بدن را برساند. در این زمان کارشناس تغذیه می تواند به میزان کالری مورد نیاز برای بدن را در بافت های غذایی نرم تر برای بیمار معرفی کند تا به راحتی هضم و بلعیدن باشد و فرد بتواند رژیم غذایی مناسبی داشته باشد.

غذای مناسب برای افراد مبتلا به سرطان مری کاملا به میزان پیشروی بیماری در فرد بستگی دارد، اینکه فرد قادر به بلعیدن غذا هست یا نه در تعریف نوع رژیم غذایی تاثیر بسزایی دارد.

پیشگیری از سرطان مری

برای پیشگیری از ابتلا به سرطان مری خوب است که علل به وجود امدن این سرطان را بدانید تا در صورتی که قابل کنترل و پیشگیری بود از انجام این عوامل موثر در شکل گیری سرطان، اجتناب کنید.

علت اصلی سرطان مری چیست؟

پزشکان علت دقیق آن را نمی دانند، اما آنها عوامل خطری را شناسایی کرده اند که احتمال ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد، از جمله:

  • کهولت سن: یک دلیل اجتناب ناپذیر در زندگی هر شخصی افزایش سن است. سرطان مری در افراد بالای 65 سال بسیار شایع است.
  • جنسیت(مذکر بودن): احتمال ابتلا به سرطان مری در مردان سه برابر زنان است. جنسیت را می توان یک عامل موثر در ابتلا به این بیماری دانست.
  • استعمال دخانیات: یکی از عوامل قابل کنترل برای پیشگیری از ابتلا به سرطان مری، کنترل و یا عدم استعمال دخانیات است.
  • مصرف زیاد مشروبات الکلی: یکی دیگر از عوامل موثر در ابتلا به سرطان مری مصرف زیاد مشروبات الکلی است. حالا تصور کنید در کنار مصرف مشروبات الکلی، استعمال دخانیات را اضافه کنید. این دو عامل در کنار هم تاثیر ابتلا به سرطان مری را چند برابر می کند.
  • رژیم غذایی: در برنامه رژیم غذایی خود مصرف میوه و سبزیجات را به قدر کافی قرار دهید. این مواد غذایی سودمند علاوه بر مفید بودن برای تمام اعضای بدن می تواند احتمال ابتلا به سرطان مری را تا حدودی کاهش دهند.
  • چاقی مفرط: به راستی که مادر بیماری ها، لقب مناسبی برای چاقی و اضافه وزن است. چاقی علاوه بر مشکلات متفاوتی که برای بدن ایجاد می کند احتمال ابتلا به سرطان مری را تا حدود زیادی افزایش می دهد.
  • بازگشت اسید معده (reflux): عقبگرد اسید معده به داخل مری که به آن reflux معده می گویند در مدت زمان طولانی در صورت عدم درمان، موجب آسیب به بافت مری و در نهایت ابتلا به سرطان مری می شود.
  • ویروس پاپیلومای انسانی (HPV): HPV یک ویروس رایج است که می تواند باعث تغییرات بافتی در تارهای صوتی و دهان و دست، پا و اندام تناسلی شما شود.
  • سابقه سرطان: افرادی که سرطان گردن یا سر داشته اند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان مری هستند.-
  • سایر اختلالات: سرطان مری با برخی شرایط نادر ویا ارثی مرتبط است. یکی آشالازی است، یک بیماری غیر معمول که بلعیدن را برای شما سخت می کند. اختلال دیگر تایلوزیس است، یک اختلال نادر و ارثی که در آن پوست اضافی روی کف دست‌ها و کف پا رشد می‌کند.
  • قرار گرفتن در معرض برخی از مواد شیمیایی: افرادی که برای مدت طولانی در معرض حلال‌های خشکشویی قرار می‌گیرند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان مری هستند.

طول عمر مبتلایان به سرطان مری

برای تخمین و پیش بینی طول عمر افراد مبتلا به سرطان مری نمی توان به طور قطع اظهار نظر کرد، چه بسا پیش بینی هایی که با واقعیت متغایر است.

برای پیش بینی طول عمر افراد مبتلا به سرطان مری می توان گفت در صورت تشخیص زود و به موقع، بهبود کامل بعد از گذراندن 5 سال از دوره های درمانی امکان پذیر است. در صورت پیشروی این بیماری متاسفانه به علت ضعیف شدن نای، شانس بیمار برای درمان کم تر می شود. متاسفانه بسیاری از بیماران زمانی که برای بلع و هضم غذا دچار مشکل هستند به پزشک مراجعه می کنند که در این مرحله سرطان پیشروی کرده است.

مراحل آخر سرطان مری

در مراحل آخر این بیماری فرد به شرایطی می رسد که امکان جویدن و بلعیدن غذای جامد را ندارد اما قادر به مصرف مایعات و غذاهای نرم مانند سوپ و ژله است. در مراحل بعدی حتی بیمار قادر به استفاده از سوپ و ژله برای تغذیه نیست و تنها می تواند با استفاده از مایعات زندگی کند.

مرحله بعد پیشروی این بیماری به جایی می رسد که فرد حتی قادر به بلعیدن مایعات نیست و در آخر بیمار به جایی می رسد که حتی از قورت دادن آب دهان خود عاجز است.

تشخیص به موقع بیماری، یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین بخش در درمان سرطان است. برای تشخیص بدرست و شروع درمان به موقع کافیست به پزشم متخصص …. حاذق و با تجربه مراجعه کنید تا به موقع درمان بیماری شما آغاز شود و به درمان قطعی منجر شود.​

تشخیص سرطان مری

پزشک درباره علائم و سابقه پزشکی شما سؤالاتی می پرسد. آنها ممکن است آزمایش های زیر را برای تشخیص این بیماری انجام دهند:

  • بلع باریم: پزشک از طریق یک سری اشعه ایکس به مری شما نگاه می کنند. قبل از آن بیماران مایعی را با نام باریم می نوشند. باریم دیدن مری شما را در اشعه ایکس برای پزشک آسان تر می کند.
  • اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT): این آزمایش به پزشک کمک می کند تا تشخیص دهند که آیا تومورها به قفسه سینه و شکم شما گسترش یافته است یا خیر.
  • Esophagogastroduodenoscopy (EGD): پزشکان از یک لوله انعطاف پذیر نازک به نام آندوسکوپ برای مشاهده داخل مری استفاده می کنند.
  • سونوگرافی آندوسکوپی مری: امواج صوتی تصاویری از داخل مری شما ایجاد می کند. پزشک ممکن است این آزمایش را به عنوان بخشی از EGD انجام دهد.
  • بیوپسی: در طول EGD، پزشک ممکن است یک قطعه کوچک از بافت را برای بررسی زیر میکروسکوپ قرار دهند تا ببینند آیا سلول های سرطانی وجود دارد یا خیر.

درمان سرطان مری

درمان سرطان مری به مرحله و درجه سرطان بستگی دارد. گزینه های درمانی عبارتند از:

  • جراحی: ازوفاژکتومی رایج ترین روش درمانی برای سرطان مری در مراحل اولیه است. این شامل برداشتن قسمتی یا بیشتر مری و بافت اطراف است. جراحان با بالا کشیدن بخشی از معده به سمت قفسه سینه و گردن، مری جدیدی ایجاد می کنند.
  • پرتودرمانی: پرتودرمانی با هدف قرار دادن پرتو به سمت تومور، سلول های سرطانی را می کشد یا به آنها آسیب می رساند. پزشک ممکن است از پرتو درمانی به عنوان درمان کمکی قبل یا بعد از جراحی استفاده کند.
  • شیمی درمانی: شیمی درمانی سلول های سرطانی را می کشد یا از رشد آنها جلوگیری می کند.
  • تشریح زیر مخاطی آندوسکوپی (ESD): جراحان ممکن است از ESD برای درمان سرطان مری در مراحل اولیه استفاده کنند.
  • برداشتن مخاط آندوسکوپی (EMR): جراحان از این روش برای برداشتن تومورها در پوشش مخاطی مری استفاده می کنند.
  • لیزر درمانی آندوسکوپی: این درمان علائم را زمانی که تومورها ممکن است مری شما را مسدود کنند کاهش می‌دهد و بلع را برای شما سخت می‌کند.
  • فتودینامیک تراپی (PDT): درمان فتودینامیک تومورها را با داروهایی به نام حساس کننده نور از بین می برد. نور این داروها را فعال می کند و یک واکنش شیمیایی ایجاد می کند که سرطان را از بین می برد.
  • درمان هدفمند: برخی از سلول‌های سرطانی مری حاوی مقدار زیادی پروتئین HER2 هستند. این پروتئین به رشد سلول های سرطانی کمک می کند. در درمان هدفمند، پزشکان سرطان مری را با داروهایی که پروتئین های HER2 را هدف قرار می دهند، درمان می کنند.
  • ایمونوتراپی: این درمان شامل مهارکننده های ایست بازرسی ایمنی است. این داروها به بازیابی پاسخ سیستم ایمنی بدن شما به سلول های سرطانی مری کمک می کنند.

راه های ارتباطی با دکتر معصومه صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی:

  • تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ملت، ایستگاه خبرنگاران، برج جم، طبقه اول، واحد۴
  • (021) 22014532 – 22013068
  • (0938) 6921414 – (0938) 8907079
  • info@drsaberian.com
  • صفحه اینستاگرام

 

دیدگاه

18 + 2 =

Call Now Button