(021) 22 01 45 32 - (0938) 692 1414
تهران، خیابان ولیعصر، ایستگاه خبرنگاران، برج جم، طبقه اول، واحد۴

چه کسانی به سرطان بیضه مبتلا می شوند؟

چه کسانی به سرطان بیضه مبتلا می شوند؟

یکی از بیماری های بسیار شایع و حائز اهمیت در آقایان، بیماری تومورهای بیضه می باشد که پرسش های زیادی در مورد آن از سوی بیماران مطرح می شود. سوالاتی از قبیل:

تعریف سرطان بیضه چیست؟

از کجا بفهمیم به سرطلان بیضه مبتلا شده ایم؟

علائم این بیماری چیست؟

چه کسانی به سرطان بیضه مبتلا می شوند؟

آیا درمان قطعی برای سرطان بیضه وجود دارد؟

 

دکتر معصومه صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی با بهره مندی از به روز ترین امکانات و استفاده از مجهزترین تجهیزات پزشکی اقدام به درمان انواع بیماری هایی مانند سرطان و بیماری های خونی می کنند. شما عزیزان می توانید برای مشاوره و تعیین وقت قبلی از دکتر صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی، با شماره 02122014532 ، 09386921414 ، 09388907079 و پیج اینستاگرام ایشان ارتباط برقرار کنید.

 

سرطان بیضه

سرطان بیضه جزء متداول ترین سرطان ها در بین آقایان در سن 15 تا 35 سال می باشد. این سرطان از یک توده بدون درد در ناحیه بیضه ها آغاز می شود و در صورتی به موقع درمان صورت نگیرد منجر به بروز عوارض بسیار خطرناکی می شود.

جدی گرفتن خطر ابتلا سرطان بیضه

تا به حالا به این مساله فکر کرده اید اگر پسر نوجوان شما در سنین بین 14 یا 15 سال تا سن 20 تا 25 سال چه بیماری هایی او را تهدید می کند به خصوص بیماری هایی که ممکن است با شما درباره آن صحبت نکند. بیماری های دستگاه تناسلی به خصوص بیماری های بیضه در پسران از جمله بیماری هایی هستند که معمولا در مورد آن با پدر و مادر خود صحبت نمی کنند یا گاهی متوجه نمی شوند و اطلاعی از وجود بیماری ندارند. با آموزش و دادن آگاهی در مورد این بیماری ها به پسران جوان خود می توانیم احتمال ابتدا به هر گونه بیماری مربوط به دستگاه تناسلی به خصوص سرطان بیضه جلوگیری کرد.

علائم تومورهای بیضه

تغییر حجم بیضه بدون وجود درد در پسران می تواند یکی از نشانه بارز سرطان بیضه باشد. این تغییر حجم ممکن است به دلیل وجود یک توده یا غده سفت در بیضه ها باشد. سرطان بیضه رشد بسیار سریعی دارد و سلول های سرطان بیضه به سرعت تکثیر پیدا می کنند و به دلیل اینکه تنها علامت آن بزرگ شدن بیضه بدون درد می باشد پسران اگر هوشیار باشند می توانند به صورت لمس آن را احساس کنند.

در مواردی که سرطان بیضه پیشرفت می کند می تواند با علائمی همچون: درد در بیضه ها و شکم، تورم بیضه ها و افزایش سایز بافت پستان همراه باشد.

 

چه کسانی به سرطان بیضه مبتلا می شوند؟
چه کسانی به سرطان بیضه مبتلا می شوند؟

مراحل سرطان بیضه

مرحله 1 : این مرحله از سرطان بیضه فقط محدود به خود بیضه می باشد.

مرحله 2 : این مرحله از سرطان به غدد لنفاوی در شکم گسترش پیدا کرده است.

مرحله 3 : در مراحل پیشرفته تر سرطان به بخش ها و اعضای دیگر بدن مانند ریه، کبد و مغز استخوان گسترش پیدا خواهد کرد.

عوامل موثر در بروز سرطان بیضه

  • بیضه نزول نیافته در زمان تولد و یا تکامل غیر طبیعی بیضه
  • سندروم کلاین فلتر یا کروموزوم بیشتر
  • سابقه خانوادگی سرطان بیضه
  • تحلیل رفتن بیضه
  • ویروس HIV

سرطان بیضه چگونه تشخیص داده می شود؟

تشخیص سرطان بیضه معمولا با معاینه، سی تی اسکن از شکم و ناحیه لکن و سونوگرافی به منظور بررسی ساختار داخلی بیضه ها امکان پذیر می باشد. همچنین انجام آزمایشات خونی که به تست تومورمارکرها موسوم است می تواند تا حدود زیادی به تشخیص بیمارس سرطان بیضه کمک کند.

نکات بسیار مهم در رابطه با درمان سرطان بیضه

  • آموزش و آگاهی به فرزندان خود برای معاینه بیضه توسط خودشان به منظور پیشگیری و تشخیص به موقع سرطان بیضه الزامی است.
  • هر گونه تغییر در اندازه بیضه باید جدی تلقی شود. سرطان های بیضه می توانند درمان شوند مشروط بر اینکه در مراحل اولیه سرطان بیضه تشخیص داده شوند.
  • اگر سرطان در بدن گسترش پیدا کند و غدد لنفاوی را گرفتار کند نیاز است تا درمان های تکمیلی شیمی درمانی و اشعه درمانی انجام شود.

 

چه کسانی به سرطان بیضه مبتلا می شوند؟
چه کسانی به سرطان بیضه مبتلا می شوند؟

 

  • آقایان اگر به صورت دوره ای بیضه های دو طرف خود را معاینه کنند اگر توده بدون دردی در بیضه های خود مشاهده کردند بلافاصله باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تا ماهیت آن بیضه مشخص شود متاسفانه سرطان بیضه در بسیار کوتاهی حتی در طی دو ماه به دو برابر اندازه اولیه خود تبدیل می شود و باید هر چه سریع تر تحت درمان قرار گیرد.

نتیجه گیری

با آگاهی فرزندان خود در رابطه با بیماری های شایع بیضه و معاینه بیضه ها توسط خودشان تا حد زیادی می توان از بروز هر گونه توده جلوگیری کرد. همچنین در صورت هر گونه عامل مشکوک در دستگاه تناسلی می توانید به یک پزشک فوق تخصص آنکولوژی مراجعه کنید تا هر چه سریعتر بررسی ها و معاینات لازم صورت گیرد و درمان آغاز شود.

 

 

راه های ارتباطی با دکتر معصومه صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی:

  • تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ملت، ایستگاه خبرنگاران، برج جم، طبقه اول، واحد۴
  • (021) 22014532 – 22013068
  • (0938) 6921414 – (0938) 8907079
  • info@drsaberian.com
  • صفحه اینستاگرام

2 thoughts on “چه کسانی به سرطان بیضه مبتلا می شوند؟

  1. حامد - نوامبر 24, 2022 در 11:34 ب.ظ

    سلام چند ماه طول میکشه که توده سرطانی بیضه به سایر اندام ها سرایت کنه ؟

    پاسخ
    • دکتر معصومه صابریان - فوریه 12, 2023 در 7:43 ب.ظ

      سلام. زمان مشخصی ندارد

      پاسخ

دیدگاه

1 × 1 =

Call Now Button