سرطان دستگاه گوارش (GI)
سرطان GI، اصطلاحی است که برای انواعی از سرطان های مربوط به سیستم گوارش به کار می رود، که می تواند شامل سرطان هایی مانند معده، روده، کبد و پانکراس باشد.در این مقاله به بررسی سرطان های GI خواهیم پرداخت.
سرطان معده
معده بخشی از سیستم گوارش است و مری را به روده کوچک متصل می کند. سرطان معده می تواند هر قسمتی از معده را درگیر کند و به سایر ارگان ها مانند روده کوچک، غدد لنفاوی، کبد، پانکراس و کولون متاستاز بدهد.
سرطان مری
مری، لوله ای است که دهان و گلو را به معده متصل می کند. دو نوع سرطان در مری اتفاق می افتد. کارسینومای سلول های سنگفرشی که شایع تر بوده و قسمت فوقانی و میانی مری را درگیر میکند. آدنوکارسینوما که قسمت انتهایی مری درگیر می شود.
سرطان کبد
کبد، یکی از بزرگ ترین ارگان های بدن است که در قسمت فوقانی و راست شکم قرار گرفته است. کبد عملکردهای مهمی از جمله پاک سازی خون از سموم، متابولیسم داروها، تولید پروتئین های خون، تولید زردآب و کمک به هضم را بر عهده دارد.
سرطان پانکراس یا لوزالمعده
پانکراس که زیر معده و پشت شکم واقع شده است، به هضم مواد غذایی در روده کوچک کمک می کند. غدد پانکراتیت به قسمت ابتدایی روده کوچک باز می شوند.
سرطان روده بزرگ
سرطان روده بززگ یا کلورکتال یکی از شایع ترین انواع سرطان است. مهمترین نشانه این سرطان خون در مدفوع یا خونریزی غیرطبیعی مقعد است.
سرطان کیسه صفرا
این سرطان در بیشتر از 70% موارد در زنان مشاهده میشود. این بیماری با علائمی مثل درد شکم، زردی و ضعف و بی حالی همراه است.
متخصص داخلی، فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی
عضو انجمن انکولوژی ایران و اروپا
عضوانجمن خون و سرطان ايران
فوق تخصص بیماری های خون و سرطان بزرگسالان