مراحل پیشرفت سرطان کیسه صفرا
سرطان کیسه صفرا جز یکی از سرطان هایی می باشد که طی آن سلول های سرطانی در کیسه صفرا تشکیل می شوند و می توان گفت حدودا هفتاد درصد از مبتلایان به بیماری سرطان کیسه صفرا را زنان تشکیل می دهند و این آمار نشان می دهد که سرطان کیسه صفرا حدودا دو برابر مردان در زنان وجود دارد.
متاسفانه سرطان کیسه صفرا در افرادی که سنین بالای هفتاد را سپری می کنند بیشتر مشاهده می شود.
اگر در خصوص کیسه صفرا، سرطان کیسه صفرا، علائم سرطان کیسه صفرا، راه های درمان و مراحل پیشرفت سرطان کیسه صفرا در صدد کسب آگاهی های بیشتری هستید این مقاله را از دست ندهید.
کیسه صفرا
کیسه صفرا عضوی است که در پایین کبد انسان قرار گرفته و برای تقریب به ذهن باید بگوییم که به شکل گلابی می باشد و محل آن در زیر کبد و بخش بالایی شکم قرار دارد. داخل کیسه صفرا مایعی وجود دارد که به هضم چربی های موجود در غذاها کمک می کند و این مایع از مجرایی که کیسه صفرا را به کبد و روده کوچک متصل می کند، آزاد می شود.
سرطان کیسه صفرا
سرطان کیسه صفرا حاصل و نتیجه رشد بی رویه سلول هایی است که در آن و یا اطراف آن بوجود آمده اند و همین سلول ها در نهایت اجتماعی سرطانی خواهند داشت. خوشبختانه نکته ای که در خصوص سرطان کیسه صفرا وجود دارد این است که جزء آن دسته بیماری هایی است که شایع نبوده و تعداد افرادی که به این بیماری مبتلا هستند بسیار کم بوده و در موارد نادر پیش می آید که کسی به این بیماری مبتلا شود. سرطان کیسه صفرا انواعی دارد که این انواع بر اساس سلول های درگیر و تحت تاثیر تعیین می شوند.
علائم سرطان کیسه صفرا
این نکته را همواره به یاد داشته باشید که سرطان کیسه صفرا هرگز در مراحل اولیه نشانگان و علائمی از خود بروز نمی دهد زیرا که هنوز به مرحله ای نرسیده است که بروز و ظهور داشته باشد اما در مراحل آخر شامل علائمی می شود که باید در صورت مشاهده آن علائم زنگ خطری برای نامساعد بودن احوال جسمی خود احساس کنید.
علائم سرطان کیسه صفرا عبارتند از:
- احساس درد در نواحی شکمی
- احساس نا خوش احوالی و بیماری که انسان حال و وضعیت میزانی ندارد.
- یرقان داشتن یعنی زردی پوست و سفید شدن چشم که این علامتی است که به سرعت قابل تشخیص است.
این علائم به طور کلی می تواند دلیل خوبی باشد بر اینکه افراد به محض مشاهده آنها در خود، به یک آنکولوژیست خوب و با تجربه مراجعه کنند و تمامی اقدامات تشخیصی و درمانی لازم را انجام دهند.
دلیل بروز و ظهور سرطان کیسه صفرا
در ابتدا باید این نکته را به شما بگوییم که در خصوص علل و منشا بیماری سرطان کیسه صفرا پزشکان تحلیل و تبیین قطعی و یقینی ارائه نداده اند و متفق القول بر این باورند که علت اصلی این بیماری مشخص نیست.
علیرغم تمامی تفاسیری که وجود دارد پزشکان تحلیلی ارائه کرده اند که می توان گفت کاملا قطعی نیست. تحلیل ارائه شده این است که در قسمت کیسه صفرا سلول ها به علت جهشی که در DNA رخ داده است شروع به تکثیر و رشد غیر عادی و غیر طبیعی می کنند و همین سبب می شود که سلول های اضافی تجمع داشته باشند و توده ای سرطانی را تشکیل دهند. در نتیجه کیسه صفرا سرطانی می شود.
عوامل موثر در بروز سرطان کیسه صفرا
سیگار کشیدن و چاقی از جمله عواملی است که می تواند تا حد زیادی در شکل گیری توده های سرطانی در کیسه صفرا نقش داشته باشد. متاسفانه همواره به افراد مختلفی این توصیه داده می شود که از این عوامل دوری کنند ولی در طول تاریخ با چشم انکار نگریسته شده و سیگار و چاقی تاثیرات خود را بر جسم افراد ناباور گذاشته است.
آیا سرطان کیسه صفرا کشنده است؟
گاها بیماران سوالاتی می پرسند مبنی بر اینکه آیا سرطان کیسه صفرا کشنده است و یا اینکه کسانی که به سرطان کیسه صفرا مبتلا اند چقدر عمر می کنند برای پاسخ گویی به این سوال باید بگوییم که در حالت کلی سرطان کیسه صفرا سرطان خطرناکی نیست ولی باید درمراحل اولیه شناخته شود و روند درمان مرحله به مرحله طی شود تا احتمال خطر کاهش یابد. و خوشبختانه هستند بسیاری از افرادی که از درمان ها پاسخ های مثبتی دریافت کرده اند و سالیان طولانی ای بعد از درمان زندگی کرده اند.
راه های درمان سرطان کیسه صفرا
از نقطه امیدواری هایی که نسبت به این بیماری می توان داشت این است که می توان گفت اگر این بیماری در زمان درستی تشخیص داده شود می توان به سرعت روند درمان را آغاز کرد و بیماران برای مداوا و پاسخ دهی مثبت می توانند شانس بیشتری داشته باشند.
روش شیمی درمانی و رادیوتراپی کیسه صفرا
در روش شیمی درمانی پزشک معالج از داروهای شیمیایی به منظور از بین بردن یاخته های سرطانی بهره می گیرد و در روش رادیوتراپی از اشعه های بسیار قوی ایکس برای نابودی سلول های سرطانی کیسه صفرا استفاده می کند.
جراحی سرطان کیسه صفرا
یکی از راه هایی که برای درمان سرطان کیسه صفرا مورد استفاده پزشکان قرار می گیرد عمل جراحی است. در عمل جراحی تمام قسمت ها و بافت هایی از کیسه صفرا که به توده سرطانی آلوده هستند برداشته می شوند. عمل جراحی و برداشتن بافت آلوده این امکان را فراهم می کند که از پیشروی و گسترش سلول های سرطانی جلوگیری شود.
در مواردی که سرطان کیسه صفرا شدیدتر می شود روش جراحی نیز نمی تواند پاسخگو باشد در این شرایط معمولا پزشکان از روش های مختلفی جهت کاهش علائم آزار دهنده سرطان برای بیماران استفاده می کنند.
بهترین فوق تخصص آنکولوژی
بهترین پزشکانی که در حوزه آنکولوژی فعالیت دارند این روزها مهارت و تخصص فراوانی را از خود نشان داده و توانمندی هایشان را در عرصه پزشکی به اثبات رسانیده اند. خوش بختانه کم نیستند پزشکانی که با عنوان بهترین فوق تخصص آنکولوژی در حال فعالیت هستند و می توانند نتایج مثبت و موفقیت آمیز درمانی بسیاری را داشته باشند.
نتیجه گیری
امیدواریم که این مقاله توانسته باشد در زمینه سرطان کیسه صفرا اطلاعاتی را برای آشنایی شما ارائه داده باشد و بتوانید نگاه دقیقی نسبت به این بیماری داشته باشید.
راه های ارتباطی با دکتر معصومه صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی:
- تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ملت، ایستگاه خبرنگاران، برج جم، طبقه اول، واحد۴
- (021) 22014532 – 22013068
- (0938) 6921414 – (0938) 8907079
- info@drsaberian.com
- صفحه اینستاگرام
متخصص داخلی، فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی
عضو انجمن انکولوژی ایران و اروپا
عضوانجمن خون و سرطان ايران
فوق تخصص بیماری های خون و سرطان بزرگسالان