(021) 22 01 45 32 - (0938) 692 1414
تهران، خیابان ولیعصر، ایستگاه خبرنگاران، برج جم، طبقه اول، واحد۴

 کم خونی داسی شکل چیست؟

 کم خونی داسی شکل چیست؟

هر آن چه که در مورد بیماری کم خونی داسی شکل باید بدانید در این نوشتار آمده است.

کم خونی داسی شکل چیست و چه علائمی همراه با خود دارد؟

چه علتی در پدید آمدن آن نقش دارد؟

آیا درمان قطعی برای آن وجود دارد یا خیر؟

همگی از آن دسته پرسش های است که ممکن است در ذهن مخاطبین شکل گرفته باشد، تصمیم گرفته ایم در باره این بیماری مختصر اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهیم، تا بتوانید با دانش و آگاهی بالای خود اقدام به تشخیص زود هنگام و بالطبع آن درمان کنید.

 

دکتر معصومه صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی با بهره مندی از به روز ترین امکانات و استفاده از مجهزترین تجهیزات پزشکی اقدام به درمان انواع بیماری هایی مانند سرطان و بیماری های خونی می کنند. شما عزیزان می توانید برای مشاوره و تعیین وقت قبلی از دکتر صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی، با شماره 02122014532 ، 09386921414 ، 09388907079 و پیج اینستاگرام ایشان ارتباط برقرار کنید.

 

کم خونی داسی شکل چیست؟

نوعی اختلال خونی است که با هموگلوبین معیوب شناخته می شود، برخلاف باور عموم مردم این بیمار بسیاری از مردم جهان را درگیر کرده است. این بیماری به گونه ای است که گلبول های قرمز خون به شکل داس در آمده اند و بسیار سخت و چسبناک هستند، این عامل باعث می شوند که روند انتقال اکسیژن به اقصاء نقاط بدن با اخلال مواجهه شود.

علائم بیماری کم خونی داسی شکل

نشانه های در این بیماری وجود دارند ممکن است از فردی به فردی دیگری متغیر باشد، اما در ادامه آن به برخی از علامت های شایع آن اشاره خواهیم کرد تا با مشاهده هر کدام از آن ها سریعا به بهترین متخصص هماتولوژی مراجعه کنید و نسبت به راه کار های درمانی و کاهش علائم اقدام کنید.

  • کم خونی، از اصلی ترین علائم وجود این بیماری در افراد است، زیرا این بیماری باعث می شوند سلول های خونی به سرعت از بین بروند، با کاهش گلبول های خونی اکسیژن کمتری در جریان قرار می گیرد و سپس به احساس خستگی مفرط در بدن فرد منجر می شود.
  • درد های دوره ای که ممکن است افراد مبتلا از خود نشان دهند، وقتی که سلول های خونی داسی شکل بیشتر می شوند انواع مختلفی از درد به وجود می آید، که می تواند به استخوان و مفاصل آسیب بزنند.
  • ورم در ناحیه دست و پا، سلول های داسی شکل خون باعث می شود جریان خون به دست و پا متوقف شود که در نتیجه در این ناحیه تورمی ایجاد می شود.
  • بروز عفونت، سلول های داسی شکل خون ممکن است به عضوی لطمه بزنند که وظیفه مبارزه با عفونت را دارند این عضو از بدن طحال نام دارد که مورد هدف این سلول ها است، باعث می شود بیماری عفونی در بدن فرد مبتلا ایجاد شود.
  • احساس ضعف در صورت، بازو ها و پاها،
  • گیجی
  • اختلال ناگهانی در بینایی
  • بی حس شدن برخی از اندام های بدن به طور ناگهانی

 

 کم خونی داسی شکل چیست؟
کم خونی داسی شکل چیست؟

چه عواملی در بروز چنین اختلالی نقش دارند؟

کم خونی داسی شکل ممکن است از یک جهش ژنتیکی ایجاد شود و فرد را درگیر کند. حتی ممکن است یک والد دچار چنین نقص ژنتیکی باشد و فرزند نیز به این عارضه مبتلا می شود.

کم خونی داسی شکل در تاثیری در بدن بر جای می گذارد؟

این بیماری نسبتاٌ خطرناک ممکن است اثرات مخربی بر روی بدن انسان بر جای بگذارد. در این مقوله به این موارد اشاره می کنیم.

کم خونی داسی شکل در رشد و نمو کودکان و نوچوانان اختلال ایجاد می کند و رشد اندام های بدن را کند می کند و بلوغ را در نوجوانان به تاخیر می اندازد.

مشکلاتی در بینایی ایجاد می کند، زیرا رگ های خونی بسیار ظریف چشم با این سلول ها مسدود می شود و آسیبی به شبکیه چشم می زند و فرد مبتلا به با مشکلاتی در پردازش بینایی مواجهه می شود.

تشخیص این بیماری چگونه امکان پذیر است؟

یک فوق تخصص هماتولوژی در تهران می گوید: اغلب این بیماری در زمان کودکی تشخیص داده می شود، این تشخیص با بررسی های انواع آزمایش ها و تصویر برداری ها مختلف امکان پذیر است.

آزمایش خون می تواند شکل هموگلوبین را نشان دهد و حالتی ناقص از هموگلوبین که منجر به این بیماری می شود در این آزمایش دیده می شود، در افراد بزرگسال با نمونه گیری خون از طریق بازو و سیاهرگ ها و در کودکان و نوزادان با خون گیری از انگشت یا کف پا ها نمونه گیری ممکن می شود. سپس نمونه های جمع آوری شده به آزمایشگاه تشخیثص بالینی معتبر فرستاده می شوند تا نتایج به صورت دقیق به پزشک ارسال شود. سپس با توجه به تشخیص این بیماری فرد مبتلابه به یک مشاوره ژنتیکی ارجاع داده می شود.

جای آن دارد که بگوییم تشخیص این بیماری قبل از تولد فرزند و در دوران بارداری مادر هم امکان پذیر است.

درمان کم خونی داسی شکل

در ابتد باید گفت درمان رایجی برای این بیماری وجود ندارد، اما می توان امیدی تازه در این باره یافت، محققان با نتایج آخرین پژوهش های که انجام داده اند ، نوید آن را می دهند که درمان ژنتیکی تنها راه درمان این اختلال خونی و ژنتیکی است.

 

 کم خونی داسی شکل چیست؟
کم خونی داسی شکل چیست؟

 

مشاهدات نشان داده است در یکی از کشور های پیشرفته جهان با استفاده از دریافت نمونه مغز استخوان یک کودک در یک محیط آزمایشگاهی با مهندسی ژنتیک ترمیم شده است. پس این روش درمانی را می توان به بیماران درگیر این عارضه تعمیم داد.

با تزریق داروهای آنتی بیوتیکی و مسکن ها می توان علائم آن را کم کرد و تحت کنترل قرار داد. البته در افراد مبتلا به سندروم حاد قفسه سینه که یکی دیگر از عوارض این بیماری است ممکن است پزشکان فوق تخصص هماتولوژی برای درمان موقت آن به تعویض خون بیمار اقدام کنند.

جمع بندی مبحث کم خونی داسی شکل

با توجه به جهش های ژنتیکی بهتر است قبل از ازدواج یا قبل از اقدام به بارداری آزمایشات مربوط به ژنتیک را انجام دهید و از خدمات مشاوره ای ژنتیکی برخوردار شوید و از ابتلا به چنین بیماری های که تاثیرات مخربی در اندام های مختلف بر جای می گذارند، پیشگیری کرد.

این بیماری تا کنون بسیار شیوع پیدا کرده است، به همین دلیل بر رعایت راه کار های پیشگیریانه آن بسیار تاکید می شود.

 

 

راه های ارتباطی با دکتر معصومه صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی:

  • تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ملت، ایستگاه خبرنگاران، برج جم، طبقه اول، واحد۴
  • (021) 22014532 – 22013068
  • (0938) 6921414 – (0938) 8907079
  • info@drsaberian.com
  • صفحه اینستاگرام

دیدگاه

1 + 13 =

Call Now Button