علائم و درمان سرطان پروستات
علائم و درمان سرطان پروستات
در این نوشتار قرار است که درخصوص یکی از شایع ترین سرطان هایی که این روزها آمار زیادی از مردان را به خود مبتلا کرده است اطلاعاتی را کسب کنید.
سرطان پروستات چه علائمی دارد؟
آیا سرطان پروستات علائم مشابهی با دیگر بیماریهای مردانه دارد؟
انواع روش های درمانی سرطان پروستات کدامند؟
سرطان پروستات
پروستات درواقع سرطانی است که در ناحیه بیضه های آقایان شکل می گیرد. به بیانی دیگر هرگاه در بخش های بیضه های آقایان غده و ها تومور هایی شکل بگیرد در اصطلاح می گویند سرطان پروستات ایجاد شده است.
این بیماری متاسفانه در بسیاری از مردان به وجود آمده است و نیز عوارض آن زندگی عادی آنان را مختل کرده است.
علائم سرطان پروستات چیست؟
- اولین نشانه هایی که در زمینه سرطان پروستات می توان بدان ها اشاره کرد اختلالاتی است که در روند عادی ادرار ایجاد می شود. در واقع یکسری مشکلاتی از قبیل:
- مردان مبتلا نمی توانند به درستی ادرار داشته باشند. بدین معنا که برای دفع ادرار باید به نواحی مثانه خود فشار وارد کنند تا ادرار تخیله شود.
- دومین نشانه این است که ادرار ها در فواصل زمانی کوتاه تکرار می شود. یعنی بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی احساس می کنند دوباره نیاز دارند دفع ادرار را انجام دهند.
- در شب ها نیاز به تخلیه مثانه نیز زیاد می شود. بدین معنا که ممکن است بارها از خواب بیدار شوند تا مثانه خود را خالی کنند.
- گاها مردانی که بدین مساله دچار هستند و پروستات آنها سرطانی شده است گزارش هایی دارند مبنی براینکه بعد از رابطه جنسی و هنگام خروج مایع منی در آن خونابه هایی می بینند که غیر طبیعی است.
- مردان مبتلا در نعوظ آلت نیز مشکل دارند.
- یکی از عارضه هایی که گزارش های ارائه شده در خصوص آن بسیار کم است ولی به هر روی وجود دارد این است که در هنگام ادرار کردن مشکل سوزش برایشان رخ می دهد.
- مردانی که در اثر رشد غده های سرطانی، پروستات آنها بزرگ شده است در هنگام نشستن درد و ناراحتی هایی را متحمل می شوند و این برایشان غیر قابل تحمل است.
روش درمان سرطان پروستات چیست؟
نکته ای کلی و عام در درمان بسیاری از بیماری ها وجود دارد و آن نکته این است که بسیاری از روش های درمانی بسته به اینکه آن بیماری تا چه حد پیشرفت داشته است تعیین می گردد. در درمان سرطان پروستات نیز این قاعده کلی وجود دارد. درواقع برای انکه مراحل درمانی آغاز شود ابتدا پزشک براساس میزانی که این بیماری پیشروی داشته است یکی از روش های درمانی موجود را انتخاب می کند. از جمله روش های گوناگونی که برای درمان مورد استفاده قرار می گیرد از این قرارند:
پرتو درمانی
در این روش درمانی از طریق ساطع کردن اشعه هایی به بخش بیضه های مردان می توانند تمامی سلول های سرطانی را از بین ببرند. البته این روش در درمان بسیاری از سرطان ها بکار گرفته می شود و نتایجی را در پی دارد. از جمله عارضه های منفی که در پی انجام پرتو درمانی ایجاد می شود این است که مردان همچنان مشکلات نعوظ و ادرار را خواهند داشت و این عارضه ها از بین نمی رود.
جراحی پروستات و برداشتن پروستات مردان
در این روش بخش های الوده شده به تومور های سرطانی برداشته می شود تا عوارض ناشی از وجود آنها در داخل بیضه ها از بین برود.
شیمی درمانی در نواحی پروستات
این روش درمانی درمواردی استفاده می شود که سرطان پروستات رشد زیادی داشته است و نواحی مختلفی از بدن اینان را در گیر کرده است. با این روش می توانند سرعت رشد سلول های سرطانی را متوقف کنند. در این روش یا از تزریق در بازو یا از طریق مصرف داروهایی مثل قرص ها برای شیمی درمانی استفاده می کنند.
هورمون درمانی
از دیگر روش های درمانی این است که مردان از هورمون هایی استفاده می کنند که در طی آن ترشح هورمون مردانه متوقف می شود. زیرا که ترشح این هورمون یعنی تستوسترون باعث افزایش سلول های سرطانی می گردد.
دو نکته کلی در خصوص سرطان پروستات
*اولین نکته ای که باید بدان توجه داشته باشید این است که سرطان پروستات علائم و نشانگانی را در پی دارد اما این علائم گاها تا سالها بروز و ظهور ندارد. در مواردی پزشکان می گویند با مراجعینی مواجه بودند که سالها سرطان پروستات داشته اند اما خودشان بی اطلاع بودند زیرا که علائمی را از خود بروز نداده بود.
*دومین نکته ای که حتما باید در پیش چشم و نظر خود داشته باشید این است که بسیاری از علائمی که در خصوص سرطان پروستات گفته شد می تواند با بسیاری از بیماریهای دیگر مشترک باشد. بدین معنا که مثلا سوزش ادرار می تواند علامت عفونت مردانه باشد. و یا بزرگ شدن پروستات می تواند حاکی از مشکل دیگری در نواحی بیضه های مردان باشد. این نکته از این جهت گفته شد که به محض مشاهده این علائم در خود نگران این نباشید که این بیماری برای شما به وجود آمده است. زیرا که ممکن است مشکلاتی نه چندان جدی دیگری برای بیضه های شما رخ داده باشد.
نتیجه گیری
در انتها این امید را داریم که تمامی مردانی که به این بیماری دچار شده اند هر چه سریعتر روند درمانی را انجام دهند و بهبودی برای اینان حاصل شود.
خوش بختانه در کشور ما پزشکان موفق زیادی هستند که در حال خدمت رسانی به هموطنان شان هستند. این یکی از نقاط امیدواری ماست زیرا که کسانی که با این بیماری روبرو هستند می توانند در جهت پزشکان توانمند نگرانی و دغدغه ای نداشته باشند.
راه های ارتباطی با دکتر معصومه صابریان فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی:
- تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ملت، ایستگاه خبرنگاران، برج جم، طبقه اول، واحد۴
- (021) 22014532 – 22013068
- (0938) 6921414 – (0938) 8907079
- info@drsaberian.com
- صفحه اینستاگرام
متخصص داخلی، فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی
عضو انجمن انکولوژی ایران و اروپا
عضوانجمن خون و سرطان ايران
فوق تخصص بیماری های خون و سرطان بزرگسالان